Kalendar rezervacija

Miscellaneous Information

Potrebni podaci za sudjelovanje

O igri

Paintball je dinamičan sport, dobra zabava i odlična prilika za teambuilding i proslave. Riječ je o uzbudljivoj igri koja se sastoji od trčanja, razmišljanja i timskog rada te se odvija u prirodi na svježem zraku. Idealna je za opuštanje od napetosti, podizanje samopouzdanja te zapravo predstavlja trening cijelog tijela. Paintball mogu igrati svi iznad 10 godina starosti, baziran je na adrenalinu, međusobnoj suradnji i zabavi među igračima. Jača duh i karakter igrača, gradi im samopouzdanje i razvija samoinicijativu kod pojedinaca te uči timskom radu. Osnovni scenarij igre koji koristimo je „Osvoji bazu“ no moguće je organizirati turnir, igre s različitim scenarijima kako bi svi imali priliku igrati pri čemu koristimo slijedeće:
Igre-osvoji bazu
Osvoji bazu

Princip igre je da svaki tim zauzima svoju bazu na suprotnim stranama poligona jednako udaljenu od centra igrališta. Cilj igre je eliminirati protivnički tim, osvojiti zastavu iz protivničke baze i prenijeti ju u vlastitu bazu

Igre-Osvoji zastavu
Centralna zastava

U igri, scenariju „centralna zastava“ natječu se dva tima, svaki tim kreće iz svoje baze i imaju isti cilj – osvojiti zastavu koja se nalazi u centru terena, u autobusu i prenijeti ju u svoju bazu.

Igre-predsjednik
Predsjednik

Scenarij se igra tako da se odabere jedan igrač – predsjednik koji neće imati pušku/marker. Igrači iz njegova tima trebaju prevesti predsjednika iz svoje baze na suprotnu stranu terena. Cilj igre je da „predsjednik“ sigurno dođe s jedne na drugu stranu terena.

Igre-napad-obrana
Napad i obrana

U igri sudjeluju dvije ekipe. Obrambena ekipa zauzima ograničeno područje - autobus u kojemu je zastava. Branitelji ne smiju napuštati branjeno područje, odnosno ne smiju izlaziti iz autobusa. Cilj je branitelja obraniti zastavu i eliminirati protivnike.

Oprema

Bezbrižno i sigurno igranje paintballa je moguće isključivo uz profesionalnu opremu. Svi igrači će dobiti sigurnosnu opremu, pištolje/markere i jasne upute i obuku kako koristiti opremu i igrati igru na siguran način. Za djecu uzrasta od 10 -14 godina koriste se posebne puškice/markeri namijenjene tom uzrastu. Oprema za djecu/obitelj uzrasta od 10-14 godina uključuje zaštitni prsluk, maska, puškica/marker te kuglice kalibra 0,50 dok oprema za odrasle (starije od 14 godina) uključuje kombinezon, zaštitni prsluk, masku, rukavice i marker-puška koja koristi kalibar 0,68.

Teren

Adrenalin, zabava i sigurnost tri su temelja paintball terena RANCH Osijek. Teren se prostire na nešto više od 2000 m2 i sadrži zanimljiv, pažljivo osmišljen poligon za igru s mnoštvom taktički raspoređenih prepreka. Poligon je pogodan za igru do 10 osoba. U slučaju više osoba moguće je organizirati turnir s različitim scenarijima za igru kako bi svi imali priliku igrati. Osim poligona teren je opremljen bazama/svlačionicama, tribinom te mjestom za proslavu rođendana/čekaonicom s pitkom vodom te hladnjakom za vaše slastice, hranu i piće.

Paintball teren RANCH Osijek organizira dječje rođendane, rođendane za odrasle, teambuilding zabave te paintball za rekreativce. Za dogovor oko termina potrebno je najmanje 6 igrača. Pripremite se za vrhunsku zabavu i provedite uzbudljiv dan s nama!

Rođendani
Rođendani

Ako djeci ili prijateljima želite darovati originalan rođendanski poklon, s paintballom ne možete pogriješiti. Zabava i adrenalin u kojima će uživati sa svojim prijateljima, postat će im jedna od omiljenijih uspomena.

Paintball RANCH Osijek organizira sigurnu igru i kompletan prateći program s ciljem organizacije dječjih rođendana, dok posluživanje sokova, torte i grickalica, čaše, pribor i tanjure donosite sami po želji. Pored samog terena u sigurnoj zoni postoji stol s klupicama gdje se može postaviti i poslužiti okrijepa za mlade borce. Teren je opremljen i hladnjakom za vaše piće i slastice. Igrači se dijele u 2 ili više timova, prije borbe kreće obuka i vježbanje gađanja u metu kao i upoznavanje igrača s pravilima igre, scenarijima i sigurnosnim pravilima. Naš sudac i oružar je tijekom cijelog događaja uključen u igru te brine o poštivanju pravila kao i sigurnosnih mjera. Ne poštivanje prije svega sigurnosnih pravila može rezultirati udaljavanjem igrača s terena u sigurnu zonu ili čak i trajno isključenje iz igre. Za uzraste od 10-14 godina koristi se isključivo oprema i puške za djecu.

Teambuilding

Brojna poduzeća i radne organizacije su prepoznale izuzetno povoljan utjecaj koji paintball ima na razvoj timskog duha, bez koga u današnjem poslovnom svijetu nema uspjeha. Borbeni duh i strategija paintball igre podiže moral zaposlenih te izgrađuje osjećaj povezanosti i zajedništva među članovima tima. Na taj način se stvara odnos međusobnog povjerenja, koji se kasnije prenosi i na poslovne aktivnosti te međusobne odnose svih zaposlenih u radnom okruženju. Isprobajte paintball s kolegama i poslovnim partnerima i uvjerite se sami koliko doprinosi razvoju kvalitetnijih međuljudskih odnosa i učvršćava veze čak i između ljudi različitih profila i interesa.

FAQ (često postavljena pitanja)

1. Boli li pogodak?
Kuglica koja pogodi prouzroči vrlo malu bol, a zahvaljujući našoj profesionalnoj opremi, maskama, štitnicima, rukavicama i kombinezonima je izglednije da uopće ne osjetite bol

2. Što ako me pogode u pušku ili ruku jesam li eliminiran?
Pogodak je svaki onaj u bilo koji dio tijela ili opreme

3. Skida li se boja s odjeće?
Kuglice su punjene bojom koja je jestiva (na bazi šećera, vode, ulja i prirodnih bojila) te se lako skida vodom i detrdžentima.

4. Imam dugu kosu što mi savjetujete?
Svim igračima duge kose savjetujemo da ju svežu u rep ili pundžicu zbog lakše igre, ali i manje mogućnosti za pogodak

5. Što treba obući?
Prigodnu obuću (tenisice, čizme, planinarske cipele) te u ljeti ponijeti zamjensku suhu odjeću. Paintball RANCH Osijek igračima daje kombinezon koji se oblači preko odjeće te u slučaju znojenja dobro je imati suhu odjeću nakon igre.

6. Kako ciljati paintball puškom/markerom?
Pri gađanju mete uvijek je dobro ispaliti nekoliko kuglica prema meti te prema letu kuglice odrediti smjer

7. Koliko igrača igra?
Paintball se igra tako da se ekipe podjele s jednakim brojem igrača. Minimalno je 3 igrača po timu, a maksimalno 5 igrača. U slučaju većeg broja igrača organiziramo turnir.

8. Mogu li koristiti svoju opremu i puške/markere
Ne.

Pravila sigurnosti

Svi igrači će dobiti sigurnosnu opremu, pištolje/markere i jasne upute i obuku kako koristiti opremu i igrati igru na siguran način. Pravila sigurnosti u paintball-u izuzetno su stroga, ali upravo iz tog razloga paintball je najsigurniji adrenalinski sport.

  • Zaštitna maska se mora nositi u svakom trenutku dok se nalazite na terenu i nikada se ne puca u osobu koja ne nosi odgovarajuću zaštitu i nikada se ne ulazi u teren/poligon bez kompletne zaštite
  • Puška/marker i maska se nakon igre odlaže u za to predviđene nosače odmah po izlasku iz terena/poligona.
  • Pucanje je dozvoljeno samo na terenu dok traje igra, a onog trenutka kada se oglasi signal za prestanak borbe prestaje se sa pucanjem.
  • Najstrožije je zabranjeno igranje pod utjecajem alkohola, droga ili bilo kojih ilegalnih supstanci kao i agresivno ponašanje čime se remeti mir i komfor ostalih igrača.

Cjenik

Family paintball (dječji paintball od 10 do 14 godina) - 135,62kn/osobi 18€
Paintball (15+ godina) - 150,69kn/osobi 20€
Sve cijene su po osobi, potrebno je minimalno 6 osoba
Zaštitna oprema, markeri/puške uključeni u cijenu kao i stručna osoba za vođenje igara prema predloženim scenarijima
U cijene je uključen PDV. Moguće je izdavanje R1 računa i/ili eRačuna
Osiguran parking
Potrebno ponijeti vlastitu sportsku obuću.
TEČAJ EUR: 7,53450 kn

Kontakt

Info

Mobitel: 095 22 72624
Email: paintballranch031@gmail.com
Josipa Reihl Kira 159, 31000 Osijek, Hrvatska

Paintball RANCH Osijek nalazi se na glavnoj cesti koja vodi od Osijeka do Tenja.
Navigacija prema adresi: Josipa Reihl Kira 159 Osijek odvest će vas do nas ili ako u Google Maps unesete "Paintball Ranch Osijek", odvest će vas do Rancha gdje pratite parking s DESNE strane. 

Molimo pratite i poštivajte prometne propise te ako dolazite iz smjera Osijeka, zbog pune linije, skrenite lijevo 100m kasnije prema benzinskoj stanici Lukoil, okrenite se i vratite tih 100m te skrenite desno prema RANCHU, hvala.

Lokacija